Projekat Upoznaj Srbiju podrzan je od straneŽelite da vas obaveštavamo o manifestacijama u vašem okruženju? Prijavite se na našu mailing listu


*Ovu opciju uvek možete deaktivirati slanjem mejla na
office@global-it-solutions.org
Smart Office

Anketa
Kako ste saznali za portal Upoznaj Srbiju?

Preko prijatelja
Putem društvenih mreža ( facebook, twitter )
Preko pretraživača ( Google, Yahoo, Bing)
Preko foruma ( Elitesecurity, Burek, Krstarica...)
Slučajno sam naleteo/la na link
Nešto drugoKalendar događaja
Wild Serbia

Korisnici na mreži

Nema korisnika na mreži

Vinarija Pusula

Cvetni Konaci Vrnjačka Banja
Vinarija Kovačević Irig - Vinska kuća Kovačević
Kraljevi čardaci SPA Kopaonik
Hotel Veliki Novi Sad
Solaris Resort Vrnjačka Banja
Šumska kuća Bubamara Deliblatska peščara
Info
Mesto
Adresa
Milutina Milankovića 25b Novi Beograd
Telefon
+381 (0) 11 711 3103
+381 (0) 11 711 2911
Fax
+381 (0) 11 711 4458
Mejl
Sajt
http://www.upoznajsrbiju.co.rs/vinarija/vinarija-jeremic-98
Vlasnik

Astra itb

Opis

Vinogradi Vinarije Pusula su zasađeni sertifikovanim i baznim sadnim materijalom uveženim od komapnije Richter iz Francuske. Ukupna površina pod vinogradom u vlasništvu naše firme iznosi oko 12 ha. Na ovo treba dodati još 4 ha zasađena od strane naših kooperanata, a od našeg sadnog materijala iz matičnog zasada iz kojeg svake godine proizvedemo i znatnu količinu sadnog materijala za proširenje zasada.

Isključivo od grožđa iz našeg vinograda, počev od berbe 2008. godine proizveli smo četiri vina uzbudljivih aroma, sorti Sauvignon blanc, Cabernet Sauvignon, Pinot noir i Chardonnay. Vrlo brzo paletu vina ćemo obogatiti novim sortama iz našeg podruma: Gewurtztraminer, Cabernet Franc i Semillon, sa berbom iz 2012. godine.

Istorija

Kompanija Astra itb, osnovana je početkom devedestih godina prošlog veka u Beogradu. Nakon decenije i po uspešnog bavljenja različitim komercijalnim delatnostima, otvorila je novo poglavlje i svu pažnju usmerila na razvoj vinogradarstva i vinarstva.

U Pocerskom rejonu, gde prostrana Mačva zalazi u brdovitu i valovitu Podgorinu, nalazi se pitom i slikovit kraj, od davnina poznat po vinogradarstvu i voćarstvu. Krasi ga očuvana priroda, prostrani voćnjaci i uredna seoska domaćinstva. Na blagim obroncima brdašca Pusula, u selu Miličinica, padini koja je cele godine izložena suncu, 2006. godine nikao je naš prvi vinograd. Narednih godina, na obližnjm parcelama, nastavili smo da širimo vinograd, podižući nove proizvodne i jedan matični zasad. Od trenutka kada zakoračite u vinograd, šum lišća, miris grožđa, predivna panorama, stvoriće sliku u kojoj biste mogli da uživate satima. Ovo su sigurno najlepše slike koje priroda može da naslika i koje možete da doživite u jednom od vinograda valjevskog kraja.


Komentari (0)
Obavesti prijatelja

Ostale slike