Projekat Upoznaj Srbiju podrzan je od straneŽelite da vas obaveštavamo o manifestacijama u vašem okruženju? Prijavite se na našu mailing listu


*Ovu opciju uvek možete deaktivirati slanjem mejla na
office@global-it-solutions.org
Smart Office

Anketa
Kako ste saznali za portal Upoznaj Srbiju?

Preko prijatelja
Putem društvenih mreža ( facebook, twitter )
Preko pretraživača ( Google, Yahoo, Bing)
Preko foruma ( Elitesecurity, Burek, Krstarica...)
Slučajno sam naleteo/la na link
Nešto drugoKalendar događaja
Wild Serbia

Korisnici na mreži

Nema korisnika na mreži

Vinarija Jeremić

Hotel Car Smederevo
Cvetni Konaci Vrnjačka Banja
Vinarija Kovačević Irig - Vinska kuća Kovačević
Info
Mesto
Adresa
Ul. 8. mart br. 1, 11300 Smederevo - Jugovo
Telefon
+381 (0) 26 651 427
+381 (0) 63 1155 923
Fax
+381 (0) 26 651 427
Mejl
Sajt
Opis

Smederevski vinogradi na Jugovu jos od najstarijih pisanih tragova ozivljavaju brdovite talase iznad Dunava kao obalu Panonskog mora i opravdavaju strukturu peskovitog zemljista u brdovitim obroncima. Na tom specifičnom geografskom polozaju gde Dunav predvaja Panonsko prostranstvo od Sumadijskih brezuljaka stvara se posebno prijatna vazdusna ruza. Snaga vodene stihije Dunava usporava jako kretanje vazduha, upija prasinu i pretvara ga u konstantni povetarac koji unosi svezinu i blagodetno utice na sve vocne kulture, a posebno na vinovu lozu. Zimi se cokoti ne smrzavaju a leti imaju pojacanu svetlost, kako od sunca tako i od Dunava koji se nakon poslepodnevnih casova pretvara u suncevo ogledalo. Na Jugovu grozdje ranije sazreva i moze imati jedan do dva procenta secera vise nego u drugim predelima. Na takav poklon prirode ni stari Rimljani nisu bili imuni, pa su duz ovog predela podizali lozu i sebi pravili utvrdjenja odakle su vinom snabdevali ostale kolonije. O posebnim naklonostima Rimskog cara Probusa prema ovom kraju i njegovom donosenju prve vinove loze u ovaj deo Evrope jos u 3. veku n.e. govore mnogi arheolozi i istoricari. Zbog toga se u ovom kraju povecava doza postovanja, kako prema vinovoj lozi tako i prema zemlji na kojoj se nalazimo.

Vinarija Jeremic je osnovana i registrovana po novom Pravilniku Vinskog Registra Republike Srbije 2010.g. kao ogranak firme "EKO minera doo" u vlasnickoj strukturi porodice Jeremic iz Smedereva. Nekada kucno spravljenje vina za potrebe porodice, sire rodbine i prijatelja, zamenjeno je modernom vinarijom koja tradicionalne metode primenjuje u najsavremenijoj opremi i prati uz nova strucna saznanja.

Nalazi se u naselju Jugovo ispred Smedereva, tacnije 40 km od Beograda. Svojim sadrzajem, krajolikim vinogradom, ekskluzivnim smestajem, vinskim podrumom uz degustaciju domacih vina i prilagodljivih specijaliteta, objekat vinarije ce od leta 2012. g. ponuditi kompletnu turisticku ponudu kojoj ni jedan ljubitelj prirode, vina, i Dunava nece ostati ravnodusan.


Komentari (0)
Obavesti prijatelja

Ostale slike