Projekat Upoznaj Srbiju podrzan je od straneŽelite da vas obaveštavamo o manifestacijama u vašem okruženju? Prijavite se na našu mailing listu


*Ovu opciju uvek možete deaktivirati slanjem mejla na
office@global-it-solutions.org
Smart Office

Anketa
Kako ste saznali za portal Upoznaj Srbiju?

Preko prijatelja
Putem društvenih mreža ( facebook, twitter )
Preko pretraživača ( Google, Yahoo, Bing)
Preko foruma ( Elitesecurity, Burek, Krstarica...)
Slučajno sam naleteo/la na link
Nešto drugoKalendar događaja
Wild Serbia

Korisnici na mreži

Nema korisnika na mreži

Vinarija "Vinum Lodi"

Hotel Veliki Novi Sad
Cvetni Konaci Vrnjačka Banja
Vinarija Kovačević Irig - Vinska kuća Kovačević
Info
Mesto
Adresa
Ulica Njegoševa 36, 24323 Feketić
Telefon
+381 (0) 24 738-276
+381 (0) 64 259-8215
Sajt
Opis

Nastavljajući tradiciju predaka, Miklos Lodi se sa svojom porodicom, posle skoro dvadeset godina provedenih u Švajcarskoj, prihvatio podizanja vinograda. Novac koji je porodica zaradila i uštedela u Švajcarskoj uložila je ovde u ovoj državi u jednom teškom i neobičnom vremenu.

Vinarija je snabdevena hidrauličnom presom za grožđe od 1,2 tone, mašinom za skidanje zrna i drobljenje grožđa, raznim pumpama, filterima, mašinama za flaširanje, stavljanje običnih i krunskih čepova, za flaširanje flaša sa zavojem, stavljanje etiketa, rezervoarima od ukupno 40 hiljada litara, posudama za fermentaciju od ukupno 30 hiljada litara i više hrastovih buradi.

Iza vinarije se proteže voćnjak sa kajsijama, a pored njega jedan lep reprezentativni vinograd sa bunarom – podseća na stara vremena. Vinarija je otvorena od 8 – 19 sati svakog dana sem nedelje i srdačno očekuje goste na degustaciju vina i obilazak vinskog podruma. Grožđe se gaji na ukupno 14 hiljada čokota grožđa. Rastojanje između redova je 2,9 metara, a uzgoj je visok, jednoručni Moser. Zemlja se obrađuje mašinama, dok se radovi oko loze vrše ručno, što zahteva mnogo truda i ljudskih ruku. Protiv bolesti loza koriste se hemijska kontakt sredstva ili ona koja se apsorbuju, kao i zaštitno zimsko prskanje. Nikakvo hemijsko sredstvo se ne koristi za uništavanje korova da bi na taj način zaštitili okolinu.


Komentari (0)
Obavesti prijatelja

Ostale slike