Projekat Upoznaj Srbiju podrzan je od strane



Želite da vas obaveštavamo o manifestacijama u vašem okruženju? Prijavite se na našu mailing listu


*Ovu opciju uvek možete deaktivirati slanjem mejla na
office@global-it-solutions.org
Smart Office

Anketa
Kako ste saznali za portal Upoznaj Srbiju?

Preko prijatelja
Putem društvenih mreža ( facebook, twitter )
Preko pretraživača ( Google, Yahoo, Bing)
Preko foruma ( Elitesecurity, Burek, Krstarica...)
Slučajno sam naleteo/la na link
Nešto drugo



Kalendar događaja
Wild Serbia

Korisnici na mreži

Nema korisnika na mreži

Vinarija "Vindulo"

Hotel Veliki Novi Sad
Cvetni Konaci Vrnjačka Banja
Vinarija Kovačević Irig - Vinska kuća Kovačević
Info
Mesto
Adresa
Baranji Karolja 17, Bečejski put, Salaš, 21235 Temerin
Telefon
+381 (0) 21 843-773
+381 (0) 63 523-673
Fax
+381 (0) 21 844-919
Mejl
Sajt
Vlasnik

Porodica Dujmović

Opis

Salaš okružen vinogradom nalazi se na severnom izlazu iz Temerina, na bečejskom putu, a prostire se na površini od 7 ha. Položaj: 45°27’22” N, 19°54’39” E.

Zbog vladajućih jačih atlantskih vetrova u vreme vegetacije, većina parcela je zasađena u položaju istok – zapad. Uzgojni sistem je visoki kordon, modifikovani karlovački.

Kod odabiranja sorti vlasnici vinarije su se rukovodili principom da to budu sorte koje su stvorene za vojvođansko područje ili, da budu svetske sorte koje verodostojno reflektiraju vojvodjanski terroir. Tako je njihov vinograd jedinstven po zastupljenosti sa veoma vrednim, unikatnim sortama kao sto su Bačka, Panonija, Petra i Kosmopolita. Polazeći od ove činjenice, njihova vina su takođe jedinstvena, kakva se nigde ne mogu naći - vesela, živa vina - sa posebno divnim mirisima, jako lepim kiselinama, koje su sa druge strane izbalansirane sa umerenim alkoholnim sadrzajem i bogatim ekstraktom koji potiče iz bogatog vojvođanskog tla.

Proizvodnja vina je bazirana isključivo na grožđu iz sopstvenih vinograda koji se nalaze Vojvodini u Južnoj Bačkoj (7 ha) i u Županiji Delalfeld, Hajoš - Bajsko vinogorje u Mađarskoj (1 ha).

Sortni mirisi Kevidinke, Sasle, Slankamenke i Portogizera ostavili su neizbrisivu uspomenu na prve susrete sa bačkim vinima i vinogradima. Prisećajući se tih vremena i vina proizvedenih žuljevitim rukama predaka, vina spravljanih sa ljubavlju i dubokim poštovanjem, jer jedino što ljudi imaju zajedničko sa bogovoma jeste vino, znali su da taj posao moraju nastaviti.

Vinarstvom se bavilo nekoliko generacija ove familije, a od 1978. godine gazdinstvom upravlja Dr Laszlo Dujmovics sa porodicom.

Obično se kaže da je vino jedan od najstarijih simbola ljudske civilizacije. Vino je grejalo, maštu raspramsavalo i nadahnjivalo mnoga pokolenja unazad više hiljada godina.

Potrebno je uložiti mnogo ljubavi, truda i znanja da se darovi sunca smeste u bocu.


Komentari (0)
Obavesti prijatelja

Ostale slike