Projekat Upoznaj Srbiju podrzan je od straneŽelite da vas obaveštavamo o manifestacijama u vašem okruženju? Prijavite se na našu mailing listu


*Ovu opciju uvek možete deaktivirati slanjem mejla na
office@global-it-solutions.org
Smart Office

Anketa
Kako ste saznali za portal Upoznaj Srbiju?

Preko prijatelja
Putem društvenih mreža ( facebook, twitter )
Preko pretraživača ( Google, Yahoo, Bing)
Preko foruma ( Elitesecurity, Burek, Krstarica...)
Slučajno sam naleteo/la na link
Nešto drugoKalendar događaja
Wild Serbia

Korisnici na mreži

Nema korisnika na mreži

Vinarija "Milosavljević"

Hotel Veliki Novi Sad
Cvetni Konaci Vrnjačka Banja
Kraljevi čardaci SPA Kopaonik
Hotel Rimski garni Novi Sad
Šumska kuća Bubamara Deliblatska peščara
Info
Mesto
Adresa
Selo Bučje 37243 Počekovina, Trstenik
Telefon
+381 (0) 37 733 169
+381 (0) 64 1766 103
+381(0) 62 281 874
Mejl
Sajt
Opis

Vinogradi Vinarije "Milosavljević" se nalaze na blagorodnim proplancima sela Bučje u netaknutoj prirodi i krajoliku koji nudi nesvakidašnje uživanje.

Proizvodnja vrhunskih vina se odvija u sudovima od inoksa uz kontrolisanu fermentaciju sa selekcionisanim kvascima.

Podrum je osposobljen da prima turističke grupe i vinske ture, ali ste dobrodošli i ako odlučite da dođete sami ili u društvu porodice ili prijatelja i opustite se uz zelenilo vinograda i specifična crvena i bela vina.

Istorija

Pre tri decenije Milomir Milosavljević je napustio rodno selo Bučje, lepo selo na desnoj obali Zapadne Morave. Pozdravio se od svojih starih vinograda čija je loza trajala od vinograda starih Rimljana, pa vijugala kao dobro Manastira Pantelejmona, sve dok pre dva veka nije postala posed Milosavljevića.

Pre dvadeset osam godina, Milomir je svoju dvesta godina staru porodičnu tradiciju počeo da nadograđuje u vinariji Rebbaugenossenschaft Spiez u Švajcarskom Kantonu Bern, gde se sreo sa nemačkom preciznošću i francuskom prefinenošću, a onda poželeo da stečeno znanje primeni i prenese na sina Dragana i unuka Branka u rodnoj Srbiji i vratio se kući.

Opet je loza Milosavljevića nikla u porodičnom vinogradu. Višak roda i lišća je uklanja pred zrenje da bi najbolji grozdovi bili najbliže suncu. Svaki drugi red čokota je zatravljen, pa korisna flora i fauna pobeđuje štetnu. I tako se prvi put u Srbiji primenjuje ovaj vid ekološke proizvodnje vina.


Komentari (1)
Obavesti prijatelja

Ostale slike