Projekat Upoznaj Srbiju podrzan je od straneŽelite da vas obaveštavamo o manifestacijama u vašem okruženju? Prijavite se na našu mailing listu


*Ovu opciju uvek možete deaktivirati slanjem mejla na
office@global-it-solutions.org
Smart Office

Anketa
Kako ste saznali za portal Upoznaj Srbiju?

Preko prijatelja
Putem društvenih mreža ( facebook, twitter )
Preko pretraživača ( Google, Yahoo, Bing)
Preko foruma ( Elitesecurity, Burek, Krstarica...)
Slučajno sam naleteo/la na link
Nešto drugoKalendar događaja
Wild Serbia

Korisnici na mreži

Nema korisnika na mreži

Vinarija "Matalj"

Hotel Veliki Novi Sad
Cvetni Konaci Vrnjačka Banja
Vinarija Kovačević Irig - Vinska kuća Kovačević
Info
Mesto
Adresa
Kladovski put bb, 19300 Negotin
Telefon
+381 (0) 19 549-292
+381 (0) 63 522-828
Fax
+381 (0) 19 549-292
Mejl
Sajt
Opis

Zahvalnost i predanost plodnoj negotinskoj zemlji, uobličene kroz višedecenijsko negovanje porodične tradicije pravljenja vina, temelji su na kojima nastaje vinarija "Matalj".

Ljubav prema vinarstvu, usavršavanje veština koje se prenose kroz generacije, i ovladavanje moderanim saznanjima afirmišu želju vlasnika da plodove ličnog ulaganja podeli sa svim pravim poštovaocima vina. I više od toga, njihova vizija i obaveza je da izvanredan potencijal negotinskog kraja ne samo očuvaju, već sasvim obnove i tako vrate Negotin na vinarsku kartu Evrope, gde je oduvek i pripadao.

Lojalnost blagorodnom podneblju, godine učenja i predani rad čine vlasnike apsolutno posvećenim zanatu, u kome je spoj strasti, znanja i kreativnog rizika uvek nagrađen zadovoljstvom.

Istorija

Od rimskog doba do naših dana, Negotinska krajina ostaje vinogradarski raj. Razigrani predeo dolina i pobrđa i jedinstvena mikroklima, sa velikim brojem sunčanih dana i malom količinom padavina, stvaraju izuzetne prilike za uzgajanje vinove loze.

Živopisni kontrasti krajinskog podneblja i bogata raznovrsnost zemljišta pogoduju potpunom ostvarenju potencijala sasvim različitih sorti grožđa. Zato su ponosni što se njihovi zasadi nalaze u okviru dva vrlo različita vinogorja; na terasama kraj Dunava, svetlije i peskovito zemljište čini njihova bela vina tako pitkim i osvežavajućim, dok se karakter crne i toplije zemlje kraj Timoka utiskuje u punoću i intenzivnu aromatičnost crvenih vina.

Darežljivost zemlje i autentični vinarski stil zajedno čine da njihova vina odišu prepoznatljivim kvalitetom i kompleksnošću.


Komentari (0)
Obavesti prijatelja

Ostale slike