Projekat Upoznaj Srbiju podrzan je od straneŽelite da vas obaveštavamo o manifestacijama u vašem okruženju? Prijavite se na našu mailing listu


*Ovu opciju uvek možete deaktivirati slanjem mejla na
office@global-it-solutions.org
Smart Office

Anketa
Kako ste saznali za portal Upoznaj Srbiju?

Preko prijatelja
Putem društvenih mreža ( facebook, twitter )
Preko pretraživača ( Google, Yahoo, Bing)
Preko foruma ( Elitesecurity, Burek, Krstarica...)
Slučajno sam naleteo/la na link
Nešto drugoKalendar događaja
Wild Serbia

Korisnici na mreži

Nema korisnika na mreži

Vinarija "Kurjak"

Hotel Veliki Novi Sad
Cvetni Konaci Vrnjačka Banja
Vinarija Kovačević Irig - Vinska kuća Kovačević
Info
Mesto
Adresa
Ulica Žarka Zrenjanina 17, 21205 Sremski Karlovci
Telefon
+381 (0) 21 882-520
Sajt
Opis

Vinogradi ove porodice nalaze se na tri različita poteza na obroncima prelepe Fruške Gore. Ukupna površina ovih vinograda iznosi 5 ha. Godišnje se u ovom podrumu proizvede oko 10.000 litara vrhunskog vina.

Vinarija "Kurjak" proizvodi bela i crna vina. Od belih sorti kod njih su zastupljeni rizling i neoplanta, a od crnih kaberne i merlo. Treba pomenuti, takođe, i bermet, nezaobilazno vino kada su Karlovci u pitanju. Vinarija Kurjak godišnje proizvede oko 1000 litara ovog zaista posebnog vina.

Ova vinarija je učestvovala na mnogim sajamskim manifestacijama širom Srbije, gde je ostvarila zapažene rezultate, od kojih je jedna od najznačajnijih "Zlatna medalja" za bermet na Novosadskom sajmu.

Naravno, u planu je proširenje proizvodnje, pa će već ove, 2007, biti zasađeno preko 6.000 novih čokota. Posebno treba naglasiti činjenicu da su i najmlađi članovi ove porodice već angažovani u proizvodnji. Bez obzira na to što vinogradi zahtevaju puno rada, vremena, volje i napora, oni su voljni da nastave dugu porodičnu tradiciju.

Istorija

Tradicija porodice Pavlović seže duboko u XIX vek. Kao i većina Karlovčana, tako su i Pavlovići svoju egzistenciju zasnivali na vinogradarstvu. Istorijat porodične proizvodnje možemo pouzdano pratiti od 1850. godine. Tokom vremena je vinarija "Kurjak" morala da se suoči sa brojnim nedaćama. Međutim, proizvodnja je opstala i tako danas imamo to zadovoljstvo da pijemo vrhunska vina iz ovog starog karlovačkog podruma.


Komentari (0)
Obavesti prijatelja