Projekat Upoznaj Srbiju podrzan je od straneŽelite da vas obaveštavamo o manifestacijama u vašem okruženju? Prijavite se na našu mailing listu


*Ovu opciju uvek možete deaktivirati slanjem mejla na
office@global-it-solutions.org
Smart Office

Anketa
Kako ste saznali za portal Upoznaj Srbiju?

Preko prijatelja
Putem društvenih mreža ( facebook, twitter )
Preko pretraživača ( Google, Yahoo, Bing)
Preko foruma ( Elitesecurity, Burek, Krstarica...)
Slučajno sam naleteo/la na link
Nešto drugoKalendar događaja
Wild Serbia

Korisnici na mreži

Nema korisnika na mreži

Vinarija "Kiš"

Hotel Veliki Novi Sad
Cvetni Konaci Vrnjačka Banja
Vinarija Kovačević Irig - Vinska kuća Kovačević
Info
Mesto
Adresa
Karlovačkog mira br.46, 21205 Sremski Karlovci
Telefon
+381 (0) 21 882-880
+381 (0) 63 8139-204
Mejl
Sajt
Opis

Skoro dva veka kasnije, porodica Kiš, na čelu sa Slavkom Kiš, i dalje čuva svoju istoriju verujući da samo vina sa padina Fruške Gore mogu da očuvaju ukus starih vremena. Upravo zbog zadržavanja geografskih karakteristika i priklanjanju tradicionalnom metodu podizanja vinograda, njihove rezidbe i obrade, vina iz vinarije Kiš ovenčana su Velikim Zlatnim i Zlatnim medaljama Novosadskog Sajma, kao i drugim prestižnim međunarodnim priznanjima.
Pored nadaleko čuvenog Bermeta (belog i crnog), porodica Kiš proizvodi, puni i neguje i druge vrste vrhunskih vina, kao što su: Rajnski rizling (Misterija), Italijanski rizling, Merlot, Šardone (Fantazija), Frankovka, a sve iz sopstvenih zasada kreirajući svet ukusa, mirisa i lepote vina po kome su nadaleko poznati.

Istorija

Tradicija bavljenja vinogradarstvom u porodici Kiš datira neprekidno od 1830. godine, kada je Stevan kupio prvu njivu i na njoj podigao vinograd satkan od starih, autohtonih sorti vinove loze karakterističnih za ovo podneblje. Uveren da samo prava vinova loza može da da pravo vino, na obroncima Fruške gore, nadomak Sremskih Karlovaca, Stevan je započeo porodičnu istoriju prenoseći svojim potomcima ukus klasike i šarm vina.


Komentari (0)
Obavesti prijatelja

Ostale slike