Projekat Upoznaj Srbiju podrzan je od straneŽelite da vas obaveštavamo o manifestacijama u vašem okruženju? Prijavite se na našu mailing listu


*Ovu opciju uvek možete deaktivirati slanjem mejla na
office@global-it-solutions.org
Smart Office

Anketa
Kako ste saznali za portal Upoznaj Srbiju?

Preko prijatelja
Putem društvenih mreža ( facebook, twitter )
Preko pretraživača ( Google, Yahoo, Bing)
Preko foruma ( Elitesecurity, Burek, Krstarica...)
Slučajno sam naleteo/la na link
Nešto drugoKalendar događaja
Wild Serbia

Korisnici na mreži

Nema korisnika na mreži

Vinarija "Đurđić"

Hotel Veliki Novi Sad
Cvetni Konaci Vrnjačka Banja
Vinarija Kovačević Irig - Vinska kuća Kovačević
Info
Mesto
Adresa
atar Raša 21205 Sremski Karlovci
Telefon
+381 (0) 63 517-759
+381 (0) 21 494-243
Mejl
Sajt
Opis

Sremski Karlovci, gde prestaje potraga za savršenstvom…

Vinarija "Đurđić" iz Sremskih Karlovaca, modernizuje tradiciju vinarstva i vinogradarstva u tom kraju. Podiže zasade novih kvalitetnih sorti i pravi vino zavidnog kvaliteta. Cilj nam je da u narednim godinama imamo najbolje vinograde i vina sa ovog područja. Da se naša vina nađu u posedu svih onih koji žele da se pohvale kvalitetom srpskih vinogorja svojim gostima.

Uz veliku ljubav prema vinu i uz pomoć enološkog doajena Jovana Popova, stvorena je kolekcija koju čine četiri vina, bermet i liturgijsko vino. A kao naš cenjeni kritičar i veliki prijatelj vinarije je profesor dr Vlado Kovač.

Vinarija "Đurđić", svoje zasade ima na 2ha, a očekuju se uskoro i prinosi sa još 2ha. Kapacitet objekata i tehnička opremljenost vinarije je 15ha, na koliko se i planira proširavati trenutni proizvodni kapacitet. Sva proizvodnja se bazira na prinosima iz sopstvenih vinograda. Kako je to mlada vinarija, u stalnoj je potrazi za ljudima koji umeju prepoznati visok kvalitet i koji mogu pružiti adekvatnu poslovnu saradnju.

Asortiman vina koje spravlja vinarija Đurđić sastoji se od dva bela, dva crna vina i bermeta Crni Vitez.

Bermet – „Crni Vitez“, jedinstveno vino poznato za Sremske Karlovce, ali takođe je bilo poznato i na dvorovima raznih evropskih vladara u periodu renesanse. To je aromatizovano slatko vino sa sadržajem alkohola od 17%. Veoma je pitko i prijatnog ukusa. Posebne arome vanile i cimeta, daju poseban doživljaj pri degustaciji bermeta vinarije Đurđić.


Komentari (2)
Obavesti prijatelja

Ostale slike