Projekat Upoznaj Srbiju podrzan je od straneŽelite da vas obaveštavamo o manifestacijama u vašem okruženju? Prijavite se na našu mailing listu


*Ovu opciju uvek možete deaktivirati slanjem mejla na
office@global-it-solutions.org
Smart Office

Anketa
Kako ste saznali za portal Upoznaj Srbiju?

Preko prijatelja
Putem društvenih mreža ( facebook, twitter )
Preko pretraživača ( Google, Yahoo, Bing)
Preko foruma ( Elitesecurity, Burek, Krstarica...)
Slučajno sam naleteo/la na link
Nešto drugoKalendar događaja
Wild Serbia

Korisnici na mreži

Nema korisnika na mreži

Podrum "Šukac"

Hotel Veliki Novi Sad
Cvetni Konaci Vrnjačka Banja
Vinarija Kovačević Irig - Vinska kuća Kovačević
Info
Mesto
Adresa
Ulica Karađorđeva br.4, 21208 Sremska Kamenica
Telefon
+381 (0) 21 4755-132
+381 (0) 64 1655-665
Sajt
Opis

Na obroncima Fruške Gore, u mestu Sremska Kamenica, nalaze se vinograd i podrum Šukac, vlasnika Save Savića. U porodici Savić neguje se tradicija gajenja vinove loze stara preko 150 godina. 1854. godine u Kamenicu je došao Jova Savić, Savin cukundeda, i tu je zasadio svoj prvi čokot. Ljubav prema groždu i vinu prenosila se sa generacije na generaciju pa je tako Savin pradeda Vlada pravio veoma kvalitetno vino koje se služilo u najboljim novosadskim restoranima i tako je naučio svoje potomke da je kvalitet vina na prvom mestu. I dan danas u proizvodnji grožda i vina učestvuju svi članovi porodice, od najmladih do najstarijih. Sadašnji podrum je renoviran 1986. godine i tada je počeo da se oprema modernim mašinama i savremenim buradima za čuvanje vina. Danas se proizvodnja vina obavlja u strogo kontrolisanim uslovima, upotrebom sistema za kontrolu fermentacije.

U asortimanu se trenutno može pronaći Talijanski rizling, od istoimene sorte, i Rubinet, kupaža vranca, gamea i frankovke. Ne smeju se zaboraviti ni aromatizovana vina, crveni i beli Bermet, koja su sinonimi za ovo podneblje.

Spajanjem tradicije i vrhunske tehnologije svake godine se teži ka što boljoj proizvodnji, pa su tako vina podruma Šukac više puta dobijala priznanja za kvalitet na različitim prestižnim ocenjivanjima.

Ne smemo zaboraviti ni kvalitetne sorte rakija poput Viljamovke, Dunje i Kruške.


Komentari (1)
Obavesti prijatelja

Ostale slike