Projekat Upoznaj Srbiju podrzan je od straneŽelite da vas obaveštavamo o manifestacijama u vašem okruženju? Prijavite se na našu mailing listu


*Ovu opciju uvek možete deaktivirati slanjem mejla na
office@global-it-solutions.org
Smart Office

Anketa
Kako ste saznali za portal Upoznaj Srbiju?

Preko prijatelja
Putem društvenih mreža ( facebook, twitter )
Preko pretraživača ( Google, Yahoo, Bing)
Preko foruma ( Elitesecurity, Burek, Krstarica...)
Slučajno sam naleteo/la na link
Nešto drugoKalendar događaja
Wild Serbia

Korisnici na mreži

Nema korisnika na mreži

Podrum "Radovanović"

Hotel Car Smederevo
Cvetni Konaci Vrnjačka Banja
Vinarija Kovačević Irig - Vinska kuća Kovačević
Info
Mesto
Adresa
Dositejeva 10, 11319 Krnjevo
Telefon
+381 (0) 26 821-085
+381 (0) 63 206-239
Mejl
Sajt
Vlasnik

Miodrag Radovanović (dipl. inž. tehnologije ~ enolog)

Opis

Na šljunkovitom terenu brdašaca, mali i veliki Golać, na padinama iznad Krnjeva, gde kao u pravoj vazdušnoj banji kruži topao vazduh, zasađeni su vinogradi okrenuti prema jugoistoku gde već vekovima sočni grozdovi upijaju prve zrake jutarnjeg sunca. I upravo na tom mestu od pamtiveka u porodičnoj tradiciji Radovanovića, od najboljih sorti grožđa proizvodi se vino.

Istorija

1990. godine, nastao je Mali Podrum Radovanović, u kome se iz grozdova sazrelih pod blagim jesenjim suncem, u savremeno opremljenim podrumima proizvode vina zaštićenog geografskog porekla koja su od Ministarstva Poljoprivrede Republike Srbije proglašena vrhunskim. Krnjevački majstor vina, višestruki je dobitnik zlatnih medalja na Beogradskom sajmu „Svet Vina“, i poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, za vino Šardone.
Iz podruma ovog renomiranog proizvođača, poslednjih godina izašlo je i pravo šampanjsko vino među svim vinima Kaberne Sovinjon, ovenčan velikom zlatnom medaljom na sajmu vina u Beogradu.
Ovo vrhunsko vino pobednik je i međunarodnog sajma u Novom Sadu, za 2002. i 2003. godinu. Posebno priznanje Podruma Radovanović stiglo je 14. Jula 2003. godine, kada je povodom nacionalnog praznika Francuske, ambasador ove zemlje u Srbiji.
2007. godine, odlukom nacionalne komisije za brendiranje, Podrum Radovanović je od strane Privredne Komore Srbije i agencije za brendiranje, proglašen Superbrendom Srbije.


Komentari (0)
Obavesti prijatelja

Ostale slike