Projekat Upoznaj Srbiju podrzan je od straneŽelite da vas obaveštavamo o manifestacijama u vašem okruženju? Prijavite se na našu mailing listu


*Ovu opciju uvek možete deaktivirati slanjem mejla na
office@global-it-solutions.org
Smart Office

Anketa
Kako ste saznali za portal Upoznaj Srbiju?

Preko prijatelja
Putem društvenih mreža ( facebook, twitter )
Preko pretraživača ( Google, Yahoo, Bing)
Preko foruma ( Elitesecurity, Burek, Krstarica...)
Slučajno sam naleteo/la na link
Nešto drugoKalendar događaja
Wild Serbia

Korisnici na mreži

Nema korisnika na mreži

Podrum "Braća Rajković"

Hotel Veliki Novi Sad
Cvetni Konaci Vrnjačka Banja
Hotel Rimski garni Novi Sad
Kraljevi čardaci SPA Kopaonik
Info
Mesto
Adresa
Gornje Zleginje, 37230 Aleksandrovac
Telefon
+381 (0) 37 764-453
+381 (0) 64 2909-741 - Dragomir
+381 (0) 63 210-860 - Miodrag
+381 (0) 64 2265-274 - Miloš
+381 (0) 63 283-661 - Vladimir
Fax
+381 (0) 11 311-4953
Mejl
Sajt
Opis

Na obroncima blagorodne Župe, u selu Gornje Zleginje danas se uzgajaju najsavremenije domaće i strane sorte grožđa u podrumu vina "Braća Rajković". Iz porodičnog vinograda zasađenog 1963. godine dobija se vino Dina, koje je dobilo naziv po nadimku čoveka koji je prvi zasadio sortu Pinot Noir u Župi, Vladimiru Rajkoviću.

Rskavac, autohtona srpska sorta grožđa, je u značajnoj količini zasada ostao jedino u Župi. Od ove sorte grožđa sa porodičnog zasada nastaje vino Prince uz kupažu sa još tri posto Merlot-a i osam posto Župskog Bojadisera.

Kombinacijom tradicije, ljubavi i predanosti, nastaju vina koja su ponela najviša priznanja na svim domaćim relevantnim sajmovima.

Vinarija Braća Rajković sa ponosom obaveštava sve zainteresovane ljubitelje vina i vinskih puteva da je počela sa zvaničnom organizacijom vinskih tura u svom podrumu.

Pored degustacije svih vina (Prince, Opium, Dina barrique, Dina classic) i obilaska vinograda uz prisustvo vlasnika vinarije, moguće je organizovanje i tematskih večeri, predavanja ili jednostavno prijatnog druženja uz prijatelje u ambijentu koji odlikuje ljubav i predanost vinu i vinarstvu. Degustaciona sala je kapaciteta 30 mesta.

U ponudi su ture:
- razgledanje vinograda i degustacija svih vina
- razgledanje vinograda i degustacija svih vina uz srpsku zakusku
- razgledanje vinograda i degustacija svih vina uz pun obrok (zdravica uz domaće rakije, zakuska, jedno ili više glavnih jela domaće kuhinje uz poseban osvrt na kulinarske specijalitete Župskog kraja, deserti).

Ture je moguće organizovati svakodnevno uz prethodnu najavu i dogovor na broj telefona 064/29-09-741 (Dragomir Rajković)

Istorija

Pisani podaci o vinarskoj tradiciji porodice Rajković datiraju iz 1834. godine, kada je u Srbiji prvi put sproveden popis, mada je po porodičnom predanju ta tradicija ceo vek duža.


Komentari (0)
Obavesti prijatelja

Ostale slike