Projekat Upoznaj Srbiju podrzan je od straneŽelite da vas obaveštavamo o manifestacijama u vašem okruženju? Prijavite se na našu mailing listu


*Ovu opciju uvek možete deaktivirati slanjem mejla na
office@global-it-solutions.org
Smart Office

Anketa
Kako ste saznali za portal Upoznaj Srbiju?

Preko prijatelja
Putem društvenih mreža ( facebook, twitter )
Preko pretraživača ( Google, Yahoo, Bing)
Preko foruma ( Elitesecurity, Burek, Krstarica...)
Slučajno sam naleteo/la na link
Nešto drugoKalendar događaja
Wild Serbia

Korisnici na mreži

Nema korisnika na mreži

Podrum "Bajilo"

Hotel Veliki Novi Sad
Cvetni Konaci Vrnjačka Banja
Vinarija Kovačević Irig - Vinska kuća Kovačević
Info
Mesto
Adresa
Jovana Popovića 10, 21205 Sremski Karlovci
Telefon
+381 (0) 21 881-124
+381 (0) 64 296-9324
Mejl
Sajt
Opis

Porodica Bajilo, vlasnici podruma "Bajilo" poseduje 8ha vinograda, koje pažljivo neguje. Godišnja proizvodnja u podrumu Bajilo kreće se oko 30.000l vina.

Akcenat je na crnim sortama poput vranca, portugizera i kaberne sovinjona. Proizvode se i bela vina i to italijanski i rajnski rizling. Aromatični bermet je, takođe, jedan od proizvoda ovoga podruma. Od vina koja proizvodi ova porodica svakako su na prvom mestu kaberne sovinjon, vrhunsko crno vino prepoznatljivog bukea, i portugizer, kvalitetno crno vino poznato od davnina po svom izuzetnom ukusu, ali i po tome što se pravi u malim količinama.

Već 15 godina, porodica Bajilo učestvuje na sajmovima i osvojila je 80 medalja. Kruna svega je titula "Šampion Novosadskog sajma" osvojena 2003. U narednom periodu, planira se sađenje još 10ha novih vinograda, a velika pažnja se posvećuje i primeni moderne tehnologije u proizvodnji vina. Udružene tradicija i savremena tehnologija garant su kvaliteta. Međutim, o vinu ne treba pričati, već ga treba probati. Ono je dovoljno rečito da govori samo za sebe.

Istorija

Počeci bavljenja vinovom lozom u ovoj porodici vezuje se za 1925. Porodica Bajilo potiče iz čuvenog vinarskog područja Hrvatske, iz Dalmacije. Pre oko 40 godina put ih je doveo u Sremske Karlovce, gde kupuju mali vinograd kako bi nastavili porodičnu tradiciju.


Komentari (0)
Obavesti prijatelja