Projekat Upoznaj Srbiju podrzan je od straneŽelite da vas obaveštavamo o manifestacijama u vašem okruženju? Prijavite se na našu mailing listu


*Ovu opciju uvek možete deaktivirati slanjem mejla na
office@global-it-solutions.org
Smart Office

Anketa
Kako ste saznali za portal Upoznaj Srbiju?

Preko prijatelja
Putem društvenih mreža ( facebook, twitter )
Preko pretraživača ( Google, Yahoo, Bing)
Preko foruma ( Elitesecurity, Burek, Krstarica...)
Slučajno sam naleteo/la na link
Nešto drugoKalendar događaja
Wild Serbia

Korisnici na mreži

Nema korisnika na mreži

Kulturno Umetničko Društvo "Kopaonik"

Lična karta
Skraćenica
Kulturno Umetničko Društvo "Kopaonik"
Predsednik
Đorđe Lakušić,umetnički direktor kulturno-umetničkog društva
Mesto
Leposavić
Sajt
http://www.kud-kopaonik.org
Info
Adresa
Nemanjina bb
Telefon
+ 381 (28)/ 84-166
Mejl
office@kud-kopaonik.org
Opis

Kulturno Umetničko Društvo "Kopaonik" iz Leposavića osnovano je 24.02.1998. godine i od tada pa sve do 10.08.2000 godine čekalo se na saglasnost za Statut KUD-a, U tom periodu društvo je funkcionisalo i radilo sa Centrom za Kulturu. Za Umetničkog Rukovodioca KUD-a na osnivačkoj sednici 1998 godine postavljen je Đorđe Lakušić a za upravnika Društva profesor Radojko Vujošević.

Rukovodstvo KUD-a je uspelo da zaključno sa svojim pravnim mandatom u 2002. godini registruju društvo kao potpuno formalno pravnu samostalnnu organizaciju za scensko muzičku delatnost sa svojim PIBOM i matičnim brojem. Decembra 2003. godine SO Leposavić prihvata da bude jedan od osnivača KUD-a, učestvuje u izmeni jednog dela Statuta koji se odnosi na broj članova UO i od 2004. godine imenuje 4 člana UO i jednog člana nadzornog odbora. Predlaže Koordinacionom centru za Kosovo i Metohiju što se i prihvata finansiranje 4 stalno zaposlena radnika. Tako se KUD u potpunosti formalno pravno razvija u jednu kulturnu instituciju.

Kulturno umetničko društvo “Kopaonik” programom rada definisao je svoju aktivnost, a ona se zasniva na očuvanju tradicije, kulture i nacionalnog identiteta Srba na čitavom prostoru Kosova i Metohije. Društvo dobrovoljno okuplja članove pretežno omladinu, osposobljava ih za učešće na javnim nastupima i koncertima, kulturno-obrazovnom delatnošću doprinosi čuvanju, negovanju i afirmaciji kulturnog nasleđa srpskog naroda Kosova i Metohije i cele Srbije, i obezbeđuje kulturni život svoje opštine.

Društvo je organizovano kroz različite sekcije.
Muzičku: (Škole: Violine, Flaute, Frule,Harmonike)
Folklornu: (Škola Folklora, Pripremni i Izvođački ansambl)
Pevačku

Delatnost

Muzičku: (Škole: Violine, Flaute, Frule,Harmonike)
Folklornu: (Škola Folklora, Pripremni i Izvođački ansambl)
Pevačku


Komentari (0)