Projekat Upoznaj Srbiju podrzan je od straneŽelite da vas obaveštavamo o manifestacijama u vašem okruženju? Prijavite se na našu mailing listu


*Ovu opciju uvek možete deaktivirati slanjem mejla na
office@global-it-solutions.org
Smart Office

Anketa
Kako ste saznali za portal Upoznaj Srbiju?

Preko prijatelja
Putem društvenih mreža ( facebook, twitter )
Preko pretraživača ( Google, Yahoo, Bing)
Preko foruma ( Elitesecurity, Burek, Krstarica...)
Slučajno sam naleteo/la na link
Nešto drugoKalendar događaja
Wild Serbia

Korisnici na mreži

Nema korisnika na mreži

“Srem Folk Fest”
Ostalo, Muzika, Nacionalne

Hotel Veliki Novi Sad
Cvetni Konaci Vrnjačka Banja
Vinarija Kovačević Irig - Vinska kuća Kovačević

View Larger Map

Opis

“Srem Folk Fest” je međunarodni revijalni festival folkora koji se svake godine, u prvoj polovini avgusta (ove godine od 9. do 13. avgusta), održava u Sremskoj Mitrovici (Srbija) pod pokoviteljstvom Skupštine Opštine Sremska Mitrovica. Osnivač i organizator Festivala je Centar za kulturu Sirmiumart.

Cilj Festivala je negovanje i promovisanje kultura i tradicija svih naroda sveta pesmom, igrom, muzikom i kostimima građanima i turistima Sremske Mitrovice; upoznavanje gostujućih ansambala sa lokalnom kulturom i tradicijom grada domađina i njegove okoline, kao i srpskog naroda uopšte; uspostavljanje saradnje i prijateljskih odnosa među ansamblima na internacionalnom nivou. Na Festivalu učestvuju ansambli iz desetak zemalja koji za vreme Festivala (pet dana) predstavljaju folklor zemlje iz koje dolaze. Programi se realizuju na otvorenoj sceni u ambijentu iskopina starog rimskog grada, a prati ih svako veče preko 2000 gledalaca. Pre festivalskih koncerata organizuju se defilei učesnika ulicama grada kojima publika takođe posvećuje veliku pažnju. Ansambli na sceni izvode programe u trajanju od 10 do 20 minuta prema predviđenom rasporedu.

Učesnicima se u slobodno vreme pruža moguđnost da se upoznaju sa gradom, njegovom okolinom, istorijom i turističkom ponudom.

Organizacija
Mesto

Komentari (0)
Obavesti prijatelja

Lista događaja