Projekat Upoznaj Srbiju podrzan je od straneŽelite da vas obaveštavamo o manifestacijama u vašem okruženju? Prijavite se na našu mailing listu


*Ovu opciju uvek možete deaktivirati slanjem mejla na
office@global-it-solutions.org
Smart Office

Anketa
Kako ste saznali za portal Upoznaj Srbiju?

Preko prijatelja
Putem društvenih mreža ( facebook, twitter )
Preko pretraživača ( Google, Yahoo, Bing)
Preko foruma ( Elitesecurity, Burek, Krstarica...)
Slučajno sam naleteo/la na link
Nešto drugoKalendar događaja
Wild Serbia

Korisnici na mreži

Nema korisnika na mreži

Filmski festival u Sopotu 2013
Film

Solaris Resort Vrnjačka Banja
Cvetni Konaci Vrnjačka Banja
Šumska kuća Bubamara Deliblatska peščara
Apartmani Sokobanja Kalinovica
Hotel Rimski garni Novi Sad
Motel Dvorac Ivanović Koceljeva
Hotel Jezero Borsko jezero
Specijalna Bolnica Merkur Vrnjačka Banja
http://www.upoznajsrbiju.co.rs/smestaj/apartmani-makojevic-913


Manifestacija
Datum početka

02.07.2013.

Datum završetka

06.07.2013.

Mesto
Info

Vreme, godine, lete, kao na filmu; za manje od mesec dana počeće 42. po redu Festival u Sopotu, ili već sedmi od kako mu je osnivač Grad Beograd pod novim imenom – SOFEST i to kao vodeći domaći festival novih dugometražnih igranih filmova!

Od 2 – 6. jula ove godine Sopot će još jednom dočekati nove filmove, njihove autore, glumce, goste. I ove godine, uvereni smo, na svečanom otvaranju Festivala biće na hiljade ljudi, a već tradicionalni DEFILE UČESNIKA okupiće blizu 100 naših filmskih autora, umetnika, glumaca, filmskih saradnika, svih generacija! I posle toga ...opet lepi, tradicionalni, sopotski filmski vatromet!

A, onda: FILMOVI!

U zvaničnoj konkurenciji, za 11 festivalskih nagrada, biće ih čak deset! Lepo...za njih, za publiku, za Festival. Od 10 čak tri filma će na SOFEST-u imati svoju srpsku premijeru, i sva ta tri filma su – debitantska, a od njih - dva rađena „ženskim rediteljskim perom“! I, uz njih, još pet debitantskih filmova koje smo tokom proteklih godinu dana imali priliku pogledati. Od deset filmova – OSAM DEBITANTSKIH.

Za ovodogodišnje nagrade takmičiće se:
MAMAROŠ Momčilo Mrdakovića, LjUBAV DOLAZI KASNIJE Hadži-Aleksandara Đurovića, LjULjAŠKA Tamare Drakulić, ARTILjERO Srđana Anđelića, DRŽAVA Jelene Marković, KRUGOVI Srdana Golubovića, VIR Bojana Vuka Kosovčevića, FALSIFIKATOR Gorana Markovića, S/KIDANjE Koste Đorđevića i LED Jelene Bajić Jočić.

Većina ovih dela nastala je u vremenu ( i načinima teškim, najčudnijim ... ) izuzetne finansijske i svakojake druge oskudice u ovoj zemlji, kulturi, kinematografiji. Zato, najpre – svi su oni već pobednici! Isto je i sa samim Festivalom: Odbor Festivala, organizator „Direkcija FEST-a“ i domaćini SO Sopot i Centar za kulturu, uz veoma manju nego prethodnih godina ali i jedinu finansijsku podršku – od osnivača Festivala, Grada Beograda, pripremili su jedan dobar Festival! Nadamo se, verujemo, znamo da će i njegova realizacija, na zadovoljstvo autora, glumaca, publike i medija proteći odlično, kako dolikuje svima pomenutima, srpskoj kinematografiji i kulturi!

Dobro došli na 42. SOFEST, od 2 – 6. jula 2013. godine.

Izvor : http://www.tob.rs/


Komentari (0)
Obavesti prijatelja