Mala oaza u gradu bakra

Borska  internet organizacija BITNO Bor predstavlja jednu od najsvetlijih tačaka na blog sceni Srbije poslednih nekoliko godina. Jedan od članova ove organizacije je i Đorđe Staniševski. Ovde prenosimo njegov tekst o Boru i novootvorenom zoološkom vrtu. Mi mu se zahvaljujemo na podeljenom iskustvu!

Pre nekih petnaestak dana u Boru je otvoren zoološki vrt. Mala oaza u gradu bakra koja će mnogima Boranima i ostalim žiteljima ovog, po mnogo čemu zabačenog dela Srbije omogućiti da prvi put u svom životu vide neke životinjske vrste van televizije i slika iz novina.

Kada je počela gradnja Borskog Zoo vrta otvorila se velika polemika o tome da li je to Boru zaista potrebno. I sam sam dugo razmišljao o tome i u glavi sabirao i oduzimao dobre i loše strane ovog projekta.

Sada kada je je Zoo vrt otvoren i posle prve posete ovoj novoj gradskoj atrakciji mogu slobodno da izjavim:
Da, Boru je ovo potrebno i da to je prava stvar!

zoovrt bor 049 Mala oaza u gradu bakra

Možda je ipak odabir lokacije malo nesrećno rešen, ali sa svojih 16000 kvadrata i preko 50 životinjskih vrsta koje će se u njemu naći, zoo vrt će biti odlično mesto za izlet i odmor a duboko verujem da će Boru, pored ostalih potencijala koje ovaj gradić poseduje, doneti značajno mesto na turističkoj mapi ovog dela Evrope.

Trenutno najveća atrakcija Borskog zoološkog vrta je sigurno Njegovo Kraljevsko Veličanstvo, beli lav Dule i njegova pomalo nervozna kraljica kojoj ne znam ime.

Pored Duleta, oni koji posete Zoo vrt moći će da vide i tigricu Jagodu, jelena, zebru, par medveda, nekoliko jako lepih ptica, nojeve, muflone, kozoroge, labudove, plovke… i nešto sam garantovano zaboravio.

Kada objekat bude potpuno završen u Bor će se doseliti krokodil, gmizavci, slon, majmuni a neko reče i žirafa, mada to nije provereno. Al` kad može Jagodina može i Bor icon smile Mala oaza u gradu bakra
Posetioci će moći da kupe neki suvenir u planiranoj suvenirnici i da se okrepe u restoranu a klinci će moći, kada im dosadi šetnja, da se do mile volje zabavljaju na dečjem igralištu.

Pozivam sve Borane i one koji to nisu, naročito njih, da posete ovo sjajno mesto i uživaju.

Pre nego krenete na put, pogledajte malu foto galeriju onoga što se sada može videti u Zoo vrtu.

Mali savet za kraj

Ponesite sa sobom kesicu smokija, čipsa ili nečeg sličnog. Kratkim šuškanjem kesice sva pažnja kopitara biće usmerena ka vama icon wink Mala oaza u gradu bakra psssssst…

 

Fotografije iz zoološkog vrta možete pogledati na Fotografije zoološkog vrta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *