Etno domaćinstvo Zornića kuća

U mestu Baćevac kod Barajeva, na svega tridesetak kilometara od Beograda, nalazi se predivna oaza u koju se uvek možete skloniti od gradske vreve. Zornića kuća je bila mnogo više nego što smo očekivali.

zornica kuca panorama

Stigli smo oko 11 pre podne. Jedino što smo u prvom momentu videli bio je veliki uredjeni parking. Pre dolaska brinuo nas je prilaz jer smo dolazili sa jednom dvomesečnom bebom i jednim dečakom od 2 godine. Ipak, parking nije jedino što je ovde lepo uređeno tako da problema nije bilo.

Prilazeći Zornića kući ugledali smo farmu ovaca sa jedne strane i konje sa druge. Shvatili smo da je ovo domaćinstvo pomalo atipično i da se dosta razlikuje od  domaćinstava (etno sela) koje smo posetili ranije. Prva velika razlika je bila površina na kojoj se prostire.

zornica kuca - dvoriste

Restoran je razdvojen na nekoliko delova pa vaše mesto može biti u dvorištu kuće, na nekoj od terasa ili iza same kuće, u delu koji gleda na zoološki vrt i konake. Kafa se služi “po starinski”, u fildžanima i uz nezaobilazni ratluk. Na meniju je nekoliko desetina vrsta rakija, od domaće rakije od zove, preko šljive i dunje, pa sve do travarice sa Peštera.

zornica kuca - prednji deo

Naš sto je bio u delu gde je zoološki vrt i igralište za decu.  U sastavu zoološkog vrta nalazi se i jezerce u kom su labudovi. Magarac, poniji, srna i lane, vukovi, lisica, zec, pauni i razne druge ptice samo su neki od stanovnika zoološkog vrta Zornića kuće.

zornica kuca - labudovi

Usluga u restoranu je na visokom nivou, kao i hrana. Dodatno iznenadjenje (svakako prijatno) je i odvojena prostorija u toaletu za presvlačenje dece sa kompletnom opremom (čak i maramicama i pelenama) za presvlačenje. Sve u svemu, pravo mesto za izlet u prirodi…

Pogledajte kompletnu galeriju fotografija Zornića kuće.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *