47. Svetski kongres vinskih vitezova od 31.maja do 06. juna

Da je turizam kroz prizmu vinu, savršeni spoj odmora, relaksacije i hedonizma, dokazano je i danas na konferenciji za novinare povodom 47. Svetskog kongresa vinskih vitezova koji se prvi put održava u Srbiji.

Danas se na poziv Turističke organizacije Grada Novog Sada i Udruženja Evropskih vinskih vitezova “Sveti Georgije”, a  povodom održavanja 47. Svetskog kongresa vinskih vitezova u Novom Sadu, održala konferencija za štampu u Info centru TONS-a, Modene 1.

Vinski vitezovi
Vinski vitezovi

Kongres se održava od 31. maja do 6. juna. Do sada je zvanično prijavljeno 120 učesnika iz 17 zemalja sa svih kontinenata, a očekuje se da će broj učesnika Kongresa biti znatno veći. Najbrojnija je delegacija iz SAD sa 45 učesnika.

Kongres oficijelno počinje 31. maja 2012. godine u 19,30h svečanim otvaranjem u novosadskom hotelu “Park”, a potom se odvija u Sremskim Karlovcima,na Petrovardinskoj tvrđavi, u Subotici, Irigu, Beogradu, Topoli i Vršcu. Gospodin prokonzul Aleksandar Kojić, pozvao je sve medije da isprate ovu manifestaciju.

Nenad Bermet Aleks - Vinarija Aleks
Nenad Bermet Aleks - Vinarija Aleks

Gospodin Nenad Bermet Aleks Ratković, vitez, čiji je lik brke u sremskoj nošnji sa flašicom bermeta izabran za zvaničan poklon suvenir 47. Svetskog kongresa vinskih vitezova, govorio je više o upravo završenom turniru u rozeu.

Gospodin Sava Jojić, vlasnik Vinarije Mačkov podrum iz Iriga, obavestio je prisutne šta je pripremio kao sremski specijalitet za doček gostiju koji će obići Vinariju koja se nalazi u jednom od vinograda vinarije “Mačkov podrum”. Reč je o volovskom pečenju koje će upotpuniti autentičan doživaljaj u prelepom okruženju vinarije.

Na kraju konferencije, nekoliko satiričnih stihova svoje knjige “BOEMI, DOAJENI, VITEZOVI – Karlovački festivali vina i pesnika”, sa prisutnima je podelio gospodin Hadži Dimitrije Jevgenič Panfilov, maršal i vitez Evropskog vinskog viteškog reda Sveti Georgije. Knjiga je pored suvenira promotivnih brošura TOS, TOV I TONS-a, sastavni deo promo poklona koje će učesnici dobiti prilikom dolaska u Novi Sad.

Na kraju svi prisutni uživali su u degstaciji vina iz Vinarije “Mačkov podrum” i bermeta iz Vinarije “Aleks”.

Pogledajte sve manifestacija u Novom Sadu.

Pogledajte sve vinarije u Srbiji.

Izvor: TONS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *